tisdag 14 juni 2011

Sjöbusarna har återvänt

Nu har jag nog återhämtat mig efter helgen så jag kan uppdatera lite hur det hade sig i helgen.

Vi börjar med fredagen.

Under dagen så åkte jag och Kapten H och handlade alla förnödenheter inför resan då båda våra respektive jobbade så passande denna dagen.
Blev mycket mat och smått och gott som fick följa med.
Kl 18 hade vi som utgångspunkt att åka från hamnen där båten låg. Vi kom iväg vid halv 8 ungefär.
Siktet ställdes på Holmön och Klintviken.
Det blev en väldigt behaglig resa då det knappt blåste något alls.
Tror att klockan var runt 23 då vi hade ankrat och vart i land och kissat. Blev inte så långvarig vakenhet denna dag då vi vart vakna ganska länge den dagen redan.

Lördagen kom.

Den dagen kan man ju lugnt säga var en underbar sommardag. Vi flyttade oss lite längre ut på ön för att det eventuellt skulle bli lättare för lilleman och leka utan att åka rutschkana utför stenhällarna.
Vi ankrade brevid ett äldre par som vart ute sen torsdagen. Himla trevliga. De hade en jättefin träbåt som var gjord för minst 2 familjer och hade 2 toaletter. Ganska lyxigt =)
Vi fångade spigg, vattnade träden, solade en liten stund. Vandrade ett varv runt ön som tog ca 1tim. Sen blev det en underbar middag på murikkan. Kycklingwok med nudlar.
Lilleman va rätt så dryg att söva då han skulle det. Han blev skogstokig när han va tvungen att säga gonatt till spiggen vi fångat på kvällen och släppa ut dem. Blev att jag halvlovade att vi skulle fånga nya dagen efter innan vi skulle åka hem. Dock hjälpte det inte så mycket. Tog väl ca 2h att söva han.
Men tillslut så kunde jag joina de andra som hade börjat spela ruter sju och sen blev det lite chicago. Härligt slut på den somriga lördagen. Några brända kroppsdelar kan läggas till denna dagen =)


Och så söndagen.
Vi hade hört att det skulle bli sämre väder på söndagen och enligt sjörapporten (ja sådär som i sällskapsresan ;) ) så skulle det börja blåsa efter 12 nångång. Så vi bestämde på lördagen att vi skulle gå upp och packa allt och äta och sen kanske komma iväg vid 10-12 eller nått. Ack så fel sjörapporten kan ha.
Kl 8 vaknade vi alla av att vi skvalpar runt som tokar. Tar i stenen som vi ankrat i titt som tätt. Den vindstilla lördagskvällen har snabbt gått över till ganska rejäl vind. Det blåser ca 3-4m/s och det är nordanvind.
Vi slänger ihop allt löst och tar på oss varma kläder och flytvästarna. Vi har ingen aning hur det går ute på kvarken.
När vi kommit ut på kvarken så måste vi gå lite längre ut på havet än vi gjorde före eftersom vågorna gör att grund blir mycket grundare än innan och idag vill vi inte gå på grund.
Med noll och ingenting i magen så gungar vi som små vantar på 3-4m vågor som kommer in i sidan på båten och gör att man nästan ligger raklång på golvet fast man står om ni förstår vad jag menar. Det va väl sådär roligt när man har lilleman med som man ska hålla fast också och hoppas att ingen börjar kräkas.
När vi åkt så vi kommit till sundet vi skulle igenom, där holmögadd ligger, så bestämmer vi oss för att gå in där och vila magarna lite och få i oss lite mat. Vila en stund och hoppas på att antingen vinden vänder lite eller iaf inte blir värre.
Dock så började det blåsa ännu mer och vi fick rapport från Kapten H:s föräldrar att det skulle blåsa ännu mera på em och ev bli regn så det va bara att börja packa ihop och börja åka vidare. Man kände ganska rejäl vindökning när man var ute på kisspaus och vinden vände tyvärr inte så mycket.
Det som hjälpte lite var ju att man nu hade fått i sig lite lugnande i magen så den inte skvalpade runt tom och sen bytte vi runt lite platser i båten så vi kunde få lite mer jämvikt i båten och den gick lite stadigare när vi fick vågorna rakt in i sidan. Så i 3h skumpade vi i samma takt på 3-4m vågor från holmögadd till hamnen på fastlandet. Lilleman sov ganska exakt hela tiden och kräktes inte ens.
Ingen kräktes faktiskt och det var skönt för annars skulle nog alla börja kräkas. =)

Ja av förståeliga skäl så finns det inga bilder från hemfärden så det kan jag inte visa. Hade mest händerna fulla att hålla i sig själv och lilleman så man inte skulle flyga runt som en vante.
Ska se om jag hittar några fina som jag kan lägga ut.

-over and out-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar