söndag 20 mars 2011

Matsedel v12

Måndag:
Lunch: på wienervis.
Middag: oxbringa på annat sätt med hett sprött ris.
Färsk frukt

Tisdag:
Lunch: Dansk sillsallad med grova hårda smörgåsar.
Middag: frityrstekt abborre med nykokt potatis.
Fettisdagsbullar med mjölk eller kaffe.

Onsdag:
Lunch: dubbla ostsmörgåsar med fräsch grönsallad.
Middag: oxbringa på annat sätt, rest från måndagen, med varma potatisbullar.
Nyponsoppa med tunn grädde och kex.

Torsdag:
Lunch: rest-pytt-i-panna från måndags-onsdagsmiddagarna.
Middag: ärter med fläsktärningar.
Tunna pannkakor med iskall hjortronkompott och en klick vispgrädde.

Fredag:
Lunch: tunna pannkaksrullar fyllda med tjock vit ostsås och gratinerade med smörklickar och rikligt med riven ost.
Middag: Delikat fläskkorvslåda med lätt och luftig potatismos.
Bananskivor med rest från nyponsoppa.

Lördag:
Lunch: böcklingbullar på rest av potatismos från fredagsmiddagen.
Middag: heta små mumsbitar, falsk schweizerschnitzel med läcker potatispudding.
Färsk frukt.
Gott på kvällen: smörgås med äggstuvning.

Söndag:
Lunch: sardinomelett.
Middag: inlagd böckling med rostat bröd och smör. Sjömansbiff på norrlandsvis.
Kaffe med fin tekaka.

Oxbringa på annat sätt:



Smörgås med äggstuvning:
(2-3st)
Tag ut runda smörgåsar av tunna skivor vitt matbröd och bred dem med smör eller margarin.
Koka en stuvning av 1msk smör eller margarin som fräses med 2tsk vetemjöl och spädes med 1,5dl mjölk eller grädde. Låt stuvningen koka några minuter och smaksätt den med salt och peppar. Hårdkoka ett ägg och skilj vitan från gulan. Hacka var för sig och blanda äggvitan i stuvningen, sedan denna svalnat. Lägg en klick av stuvningen på varje smörgås. Strö litet hackad äggula i mitten och strö mycket fin hackad rökt skinka över hela smörgåsarna.

-over and out-
- Bloggar från min iPhone

1 kommentar:

  1. Vilken matsedel!!! Impad! På min står typ korv och makaroner, lax, kycklinggryta.. Impad vad ordet.

    SvaraRadera