torsdag 4 december 2008

27 dagar

Vecka 37 - 4 dec - 10 dec 2008
Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

------------------------------------------------------------

Japp v37 idag och endast 27dagar kvar till BF...d e sjukt lite dagar kvar...

idag har d vart tjockislunch hos den lilla kinesen. Han har d inte lätt när vi smått höggravida brudar kommer och klämmer in oss runt buffén...haha...ja nu börjar vi bli rätt så stora(förutom jag då...*suck*)
Nä ikväll vankas fika hos en granne(arb.k. till J) efter han fått lite middag av oss =)

Ska väl ta tag i spjälis och sånt...sy lite...
asså d går inte fort så J ska va glad att jag börjar göra iordning allt nu. Det är verkligen inte för tidigt som J tycker. Hur skulle jag då hinna göra allt om jag fick börja just innan jul. Tror inte han hade hjälpt mig precis. HAHA

Nä nu ska d göras nått.
kram på er

-over and out-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar