fredag 5 oktober 2012

Nu är jag vuxen...eller?

Japp jag har äntligen (!) gått in i ett nytt årtionde. Det tog ju bara 10 år innan det äntligen hände. Men nu är jag här och jag känner mig likadan som för 5år sen. Förutom mina 2 små gryn och ett helt nytt liv med studier och en helt ny yrkeskarriär på inkommande (om jag klarar av studierna dvs ;) )
Annars är det som lika. Tror inte jag har nån speciell kris just som alla snackar om när man fyller 30. Jag har ju 2barn, sambo och jag har förverkligat min dröm att bli sjuksyrra. Så det känns som att jag är på banan. Har ju börjat träna t.o.m. =O

Ja träningen går faktiskt över förväntan. Jag har inte kommit in i nån svacka och det är nog för att jag kan faktiskt fara och träna när jag vill/kan. Jag behöver inte vänta på en viss tid för att sen se att det inte går med planeringen med barnen och sambo. Nä nu kan jag dra iväg mitt på dan och köra ett pass och sen har jag gjort det. Varför har jag inte köpt kort tidigare på Iksu? Jo kanske för priset men ändå. Har iaf skaffat mig 2 träningskompisar också som peppar att åka och träna. Det är ett plus. Sen är det faktiskt inte så hemskt att åka och träna själv heller.

Gjorde en kroppskoll på Iksu. Man kollar muskelmassa och fettprocent. Roligt att se men såklart så har man för mycket fett på kroppen. Men det va ju ingen överraskning heller. Det motiverar ju lite att få bort det. Ska göra en ny koll efter jul och se om det har hänt något. Kanske låta en PT kolla över lite styrkeövningar också (man fick ett tillfälle när man köpte kortet).

Just nu så håller jag på prova mig fram iaf på vad jag gillar. Indoor walking är bra träning, men usch va svårt det är att ta så små steg. När man ska släppa och springa på den där så är det nästan så jag ramlar för det är så små steg man ska ta. Jag och mina älgkliv.
Sen har jag kört BodyPump. Det tar kan jag då säga. Jäklar vilken träningvärk jag hade efter första. Och nu efter andra är det inte så mycket bättre. Men ändå bättre än första fast jag hade tyngre vikt denna gång. Kanske för att jag inte kände att jag blev riktigt varm på första passet. Iaf så blir det ett till pass nu på lördagmorgon. Lagom till att träningsvärken eventuellt har försvunnit ;)
Har provat bodybalance och det är grymt för att sträcka ut musklerna. Den ska man egentligen ta typ dagen efter man kört BP tror jag eller 2 dagar efter...så man får sträcka ut de krampande musklerna.
Pilates är en grym träning för magen kan jag tipsa om. Fasen alltså. Kändes som att magmusklerna brann ett tag under passet. Det kommer jag att försöka gå fler gånger på.
Provade yoga (jag och tanterna...eller ja det va några fler yngre men 70% över 50) men det va inte så exalterande. Tror jag nog kör bodybalance ist.
Stepmuskel är också en bra träning. Där är det lite blandat med styrka och balans och kordination (hur fan stavas det?) och flås. Det måste jag planera in fler gånger för där flödade svetten kan jag säga. Man kände att man hade tagit i och gjort något. Helt slut efteråt.

Nä nu ska jag sluta så det inte blir nån sorts träningsblogg här ;) vill ju inte tråka ut er men jag är lite exalterad som ni kanske märker.

Denna veckan har jag iaf ägnat åt att tvätta...eller nä hemtenta va det ja. ;) tvättat har det blivit av farten för att slippa tänka. Och det torra har inte hamnat på hög i soffan som vanligt utan har fått kommit in i garderoben direkt. Sjukt vad en liten hemtenta kan åstadkomma ;)
Nu sitter jag och funderar på VG-uppgiften om jag ska göra den eller inte. Jag kan ju faktiskt ha ordbajsat fram något bra så det kanske är värt att skriva på den också. Skadar ju inte. Kan ju radera den om jag inte orkar när det närmar sig inlämning.
 Hemtentan i slutskedet
 Det som är kvar i tvättkorgen som jag bantat från 2stora(med 2fack) till denna

1 kommentar:

  1. Grattis i efterskott på 30-årsdagen! :) Jag fyllde 30 för en dryg månad sen och jag kände som du att man har ju uppfyllt eller är på väg att uppfylla dom drömmar man haft senaste åren och livet är ganska annorlunda än för några år sedan. Sen när vi är klara och har nya jobb då får man väl hitta på nya drömmar och planer. Nu är det bara överleva och klara studierna som är min plan... Lycka till för dig med studierna med!

    SvaraRadera