onsdag 14 mars 2012

När man borde tacka sig själv

Som vi har kämpat för att få storebror att sova på kvällarna. Här har det lästs och sjungits och lyssnats på ljudbok. Men ändå har det inte vart gonatt förrän halv 9, 9. Vi har slitit vårat hår för allt han gjort har vart att legat och vänt och vridit sig, velat höra mer sånger, en bok till osv.

Men plötsligt så orkade vi inte mer. Vi sa helt enkelt att han fick läsa bok själv. Han fick läsa hur mycket han ville bara han låg i sängen själv.

Efter kanske 1,5v av att vi la han i sängen kl 19 och gick därifrån så helt plötsligt en kväll så somnade han 10min över 19. WHAT!!!! chocken som blev...vad hände?!?

Vi var så lättade att han äntligen kunde somna själv men vi förstod nog inte i början vad som gjort detta. Men nu med lite eftertanke så är det nog dessa envisa läggningar vid 19 och lite egen nervarvning så har han börjat bli himla trött den tiden.

Ett plus va ju igår då han t.o.m släckte läslampan innan han somnade..STORT!!

Så egentligen så kan man bara tacka sig själv när detta händer. Att man va envis nog att nu ska du sova vid denna tiden. För han har vart så himla trött och bara gjort allt för att hålla sig vaken när man suttit där.

Så en klapp på axeln är man nog värd jag och pappan.

1 kommentar:

  1. Vad duktiga ni var! Det var samma här för något halvår sedan. Vi insåg att han somnade fortast om vi inte satt där inne och inte läste bok där inne utan bara lade honom isäng och sa godnatt och gick ut. Däremot brukar vi läsa bok och göra en del andra nattrutiner, men inte i hans sovrum. Man behöver bara vara konsekevent några dagar på raken så lär dom sig att det inte är lönt. Men man blir lika förvånad varje gång det fungerar tycker jag.

    SvaraRadera