söndag 18 september 2011

Storebror

Ja storebror är så rolig nu för tiden. Han har verkligen börjat snacka mycke roligt nu för tiden.
Bland annat så har han börjat skoja som han säger.

När min syster behövde lite hjälp med skruvning så åkte vi dit och fick ihop sista byråerna.
Sen skulle hon se bonde så då satt vi oss i hennes säng för att se lite. Då sa han att han skulle sova i Ikas säng. Jag frågade om han skulle sova över och då tog det ca 20sek (skojjar inte) så låg alla kläder på golvet och han under täcket.
Efter lite besvikelse fick jag på han kläderna igen så vi kunde gå hem.
Väl hemma så skulle han ju av med kläderna igen men då va det inte lika lätt.
- Kan inte mamma, hjälpa mig.
- Öhh nej, hos ika tog det ju 20sek för dig så du kan det där alldeles själv.
Han drog ur ena armen och sen den andra.
- Se där du kan ju själv.
- Jaa hehe, mamma jag skojja.

Jo det gör han rätt så mycket nu när man genomskådat honom.
Han kan ta på sig kläder och skor själv men han vill gärna ha hjälp. Då får man peppa han och se till att han gör det själv.
Samma sak är när han äter då ska han helt plötsligt ha hjälp när han ätit halva middagen. Men det har nog mycket med att han blivit storebror att göra. Då får han gott vänta på att vi ätit klart innan han får hjälp. Han får äta själv tills dess att vi är klara.

Annars är det mycket prat som kommer ut ur hans mun. Ofta rätt och ibland lite roligt. Väldigt duktig på att fråga vad man gör och vart man ska. Ganska bra minne också när man frågar vart man ska.
Det som kan va lite jobbigt dock är hans treårstrots som är ett stadie hos han som innebär att vilja vara med på allt men inte klä sig för att hinna följa. Han vill att man ska springa och jaga honom och han sparkar och sprattlar. Sen ska allt slängas i golvet utan att tänka på att den kan gå sönder. Det har då resulterat att duplo lego och träjärnvägen står i förrådet och traktorn och balvagnen på byrån ett tag.
Men nu ska vi ta in legot igen och se om han uppför sig med dem.
Men annars så är det mycket som slängs när han blir arg. Då blir det timeout i sitt rum och ett litet snack. Svårt det där när man ska få dem att förstå när de inte riktigt förstått det där med konsekvenser av sitt handlande.
Men det går framåt.

Nä nu blir det middag här.

- Bloggar från min iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar