fredag 26 april 2013

Cykla cykla cykla

Japp i måndags så bestämde jag mig för att jag skulle lära Max att cykla. Den hårda vägen =)

Skruvade upp stödhjulen och sen va det bara att börja.

Faktiskt så gick det bra redan från början för att va första gången utan stödhjul tycker jag. Cyklade 10m sen blev det vingligt och stopp, 10m - vingligt - stopp, osv. Så det var roligt.
Sen blev det lite snabbt att vi skulle se om han förstod hur man skulle starta själv. Lite svårt men i nedförsbacke så gick det bättre för då stannade det inte av direkt. Nu kan han nästan starta själv varje gång när han står på plattmark.
Tyvärr så har ju mamman tydligen bättre tålamod än Max så efter ett tag så tycker han att man gärna ska starta han osv. Sen ville han inte cykla till dagis på morgonen för han tyckte det va jobbigt men skam den som ger sig så har jag fått han att cykla iaf. Fast med all trafik är det drygt när man inte vet när han ska vingla till och ramla så man får försöka få han att stanna ordentligt och köra åt kanten. Sen kommer det ju bilar hela tiden så det är svårt att få kontinuerlig cykling och han måste stanna hela tiden och starta. Men det är ju träning det med.

Men nu har ju lillasyster börjat bli rätt så intresserad av cykeln men hon har så korta ben så hon når inte ner till marken på den cykeln. Men jag funderar på att köpa en sån där springcykel till henne så hon får köra med den när Max cyklar på sin.

Ska se om jag får upp filmen på Max när han försöker cykla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar