onsdag 9 juni 2010

Resan

Jag hade tänkt ge er lite att läsa om hur första resan som förälder var. Jag har uppdaterat varje dag men publiserar det inte förrän jag kommit hem som ni ser.

Dag 1 - Lördag
Efter entidig uppstigning vid 4:a så va vi på väg mot sthlm. Småkillarna va jätteduktiga men sov bara småstunder så vi räknade med att säkerligen ha två väldigt griniga killar på både flygplats och flygplan.
Väl nere på Arlanda så tyckte de att allt va spännande och ville inte göra annat än springa runt och kika på allt.

Väl på planet så kan jag säga att allt gick jättebra, men det är en utmaning att underhålla en 1,5 och en 2åring under 4h på ett flygplan utan att störa de andra allt förmycke.
Fick byta bajsblöjja på planets 25x60cm stora skötbord med kö utanför. En upplevelse säger jag då bara. :D
När vi kom till antalyas flygplats så somna äntligen Max iaf. Så när vi skulle ta väskorna fick jag ropa till J vilka det va.
Sen blev det 2h buss till vårt hotell Pascha Bay.
Väl där och när rumskorten va hämtade så fick de stora grabbarna hämta lite mackor så vi fick i oss nått innan vi skulle sova.

Dag 2:
Söndagen börja rätt så bra med att vi slängde fram all inclusive korten och käkade bufféfrukost.
Sen blev det badning för hela slanten. Vi missade lunchen t.o.m för all badning.
Vid 18 när de stängde av vattnet till rutschkanorna så gick vi därifrån :)

På middan blev det underhållning och sen vidare till trubaduren som spela i poolbaren. Duktig kille som spela. Grabbarna försökte få han att spela boxtop men han kunde den inte sa han. Fick veta att han visste vicken det va men att han inte kunde den helt och ville inte göra ett dåligt framförande.
Sovning vid 12 tror jag det blev.

Dag 3: måndag
Frukost och sen jagade vi solstolar. Det må va över 100 solsängar men det är helt sjukt hur svårt det är att få en. Kl 9 är det upprensning av de som lagt ut handdukar men inte är där. Så då får man va på hugget.
Idag blev det även lunch. Max käkar bra och dricker bra så värmen är inte så påtaglig på honom. Och bada tycker han då om. Eller helst sitta på den lilla avsatsen där han kan plaska Tjena. Tänkte jag skulle messa och säga att vi kommit fram och allt gick bra med fötterna.

Under happyhour så va det ett Musiktävling. Vårt lag vann en t-shirt som det stod winner på :)

Dag 4: tisdag
Det såg ut ganska likt som måndag. Sol och bad på schemat. Slappa i hängmattan under tiden smågrabbarna skulle sova. Mest J som ville göra den sysslan.
Max och E kommer rätt så bra överens nu. Max släpper inte grejjerna allt för lättvindigt. Börjar bli en tuffing.
På kvällen så kollade vi in lekrummet "Cocos corner". Först va det bara jag, Max och 2 killar i 7-8 års åldern som va där. De slängde bollar från bollhavet på varandra. Efter ett tag så kom de andra oxå och lite fler barn som käkat färdigt. A sa att om killarna hitta av han med en boll så skulle han bli förbannad för nu började det vina bollar runt huvet på oss.
Det dryga va att pojkarnas mamma hade kommit och sa typ "-ni kan ju ta det lite lugnt" på sitt mesigaste vis tror jag. Men inte brydde sig killarna om det.
MEN DÅ hände det. Jag fick en boll mitt i pannan som sved till och jag tände till direkt:
-" Nu får ni ge er!! Det finns faktiskt andra barn här oxå som kan bli träffade". Jag skrek inte men lät så sträng att ena killen sprang och gömde sig. Men mamman sa inget och A log och va tvungen att gå ut och garva lite.

Dag 5: onsdag
Idag va det lite mulet. Ganska skönt för mig som bränt mig lite :)
Men bada gjorde vi och det va lite större vågor denna dagen oxå. Jag och Jos va och brottades med vågorna lite. Jos garvade mest hela tiden för jag tumlade runt ett tag där och hade fyllt sjå att hålla i bikinin. Hihi

På kvällen åkte vi in till Alanya. Blev lite inköp. Såklart blir man lurad men det är ju billigare iaf. Köpte mig en klocka, en tröjja och ett armband.

Dag 6: torsdag
Ännu mer bad. Jag och Jos gick en prommis till en klippa. Såklart så glömde vi båda kameran. Men det va ganska häftigt faktiskt.
Idag va lille-E lite dålig också. Det va mest att hans fart saktade ner lite för bada gjorde han då nästan hela dagen.
Max och jag va vid fontänen och han va helt tokig. Jag förökte få han att sparka med fötterna när han va i vattnet, det gick väl sådär men han började iaf slänga sig i famnen från kanten och började gilla plasket mera nu. Han har börjat gilla att bada utan att känna botten om man säger så. Förut fick han lite panik över det. Himla skönt.

Dag 7: fredag
Nu är det bara en dag kvar. Gu va tråkigt det känns. Vi har det ju så skönt.
Idag kollade vi in butikerna som va på hotellet. De hade fasta priser på deras grejjer men typ samma priser som vi fick i alanya så vi kände att det va lika bra att handla där, men inte denna dagen. Vi kika mest jag och Jos.

Dag 8: lördag
Idag blev en badfri dag för pojkarna. Vi skulle ju checka ut kl 12. Sen så hade lille-E blivit dålig på natten eftersom han har nån sorts förkylningsastma och hostande så mycket så han nästan inte kunde andas. Fast han fick sin medicin så blev det inte bättre. Han blev nog rädd oxå så det gjorde inte saken bättre. Men de träffade en läkare som va jättegullig. Han ringde t.o.m dagen efter och hörde hur det va med han.
Men det slutade iaf med att. De hade kvar sitt rum så vi kunde ställa våra grejjer där och duscha innan middagen.
Jag och J handlade lite i butiken på hotellområdet. Blev en svampbob-hoodie till Max :) och en tröjja till syrran som fyllt år. Ett par löparbrallor till mig (tro inget, blir nog mysbyxor ist) sen köpte J 3 tröjjor. Runt 1000kr tror jag det blev.
Ganska bra tycker jag.
Sen när vi skulle åka transferbussen till flygplatsen så lyckades Max bajsa ner sig totalt så vi fick riva upp väskorna för att hitta nått nytt att sätta på han. Hade typ 5 min tillgodo innan bussen kom så vi hann få ihop väskorna igen :).
Tur att det inte hände på planet iaf.

På planet så va det ett pucko bakom oss på planet. Hon gnällde att det va så stökigt när det va några av barnen grät lite. Men hon sa det när Max hade vaknat och ville inte somna om så han grina lite.
Hon som satte brevid henne och sa nått som jag inte hörde men hon blev bara surare och började gnälla på att hon va dryg och att hon kunde dricka lite mer så hon kunde bli lite mer dryg. Jag skrattade inombords :)

Sen såg jag en på Arlanda en tjej som jag kände igen. Visste inte varifrån men det är ju som vanligt.

Det va resan det. Har säkert glömt en massa kul men jag hade inte tid att skriva det förrän jag kom hem.

Förövrigt så vet jag vem tjejjen bakom oss på planet är. Hon är stammis på jobbet ;D
Haha. Hon fråga om jag va i Turkiet förra veckan och trodde det va jag som satt framför henne :D haha vad jag garva när hon hade gått. Tror hon fick lite dåligt samvete att hon sagt de hon gjorde på planet. Hon såg lite skamsen ut. Hon trodde väl inte hon skulle se oss igen :D

Nä nu ska jag kurera mig. Är hemma från jobbet inatt med snor i hjärnan och ett knivställ i halsen.

Bilder kommer i ett nytt inlägg

-over and out-

- Bloggar från min iPhone

1 kommentar:

  1. Det lät ju som en trevlig semester. Är det ett hotell du kan rekommendera om ma ska åka med barn? Vi har tänkt åka på bröllopsresa någong gång sen. Kanske nästa år. Turkiet är ett tänktbart resmål för vi vill inte flyga så lång flygtur med småbarn.

    SvaraRadera