fredag 15 mars 2013

Bananplättar

Kanske denna  skulle smaka

Bananplättar med fruktwok och valnötter4 pers
2 bananer
2 ägg
1 gul kiwi
1 päron
100g jordgubbar eller andra bär
1/2 påse vaniljarom
60g valnötter
Smör- och rapsolja till stekning
Mosa bananerna med en gaffel och rör ihop tillsammans med äggen i en skål.
Värm en teflonpanna till max, och sänk sedan till lite över medeltemperatur innan du klickar i smeten till små plättar.
Vid en ny teflonpanna behövs ingen smör- och rapsolja - vid äldre modell kan du hälla i sparsamt. Lägg upp på en tallrik och ställ i ugn om du vill servera dem varma, eller låt svalna på köksbänken om du vill ha dem kalla.
Hacka upp kiwi och päron, lägg i 1 tsk smör- och rapsolja i telonpannan och stek på hög värme.
När de närmar sig konstistensen du önskar: lägg i jordgubbarna, häll över vaniljarom och lägg i de hackade valnötterna och hetta upp snabbt.
Servera sedan fruktwoken till bananplättarna, eventuellt även tillsammans med en klicka kesella eller keso.

Båda recepten hittade på P4 Västerbottens sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar