söndag 30 december 2012

Snart är detta år till ända

Det är helt sjukt vad tiden går. Snart är denna termin slut och 8 intensiva veckor med praktik har genomförts. Detta är den största anledningen varför bloggen legat på latsidan.

Framstegen haglar här hemma och det är nästan man inte hänger med. Den stackars 1,5 åringen, Busan ut i fingerspetsarna, kör på i 180 och utvecklar alla färdigheter.
Man kan lugnt säga att hon registrerar allt som sjungs och görs. När det var lucia på dagis så sjöng de "midnatt råder" och den sjungs varje dag av Busan och alla rörelser är klockrena. Jag vet inte hur ofta de övat den innan men de va då hemma och sjuka mån-ons just innan så då gissar jag att de övade som mest. Men men där sitter den. Och hon kan melodin. Ja man förundras var dag.

Max han utvecklar sina R varje dag. Fler och fler ord som man hör att han får till R i. Det har varit så kul när jag pratat om julen med honom. Han har pratat om att jan önskat sig en robot ungefär varje gång i 2mån tid. Jag vet inte var han fått det ifrån men det önskade han sig. Och en ponny som kan flyga. En enhörning. :) så gulligt har det varit.
Sista tiden innan jul så kom han på att han skulle ha en "snejboj" i julklapp. Efter förklaringen som va helt underbar och inte går riktigt att förklara så förstod jag att det var en snowboard han menade.
Jag tyckte nog att han skulle prova att åka vanliga skidor innan vi körde på en bräda. Men det är ju bara jag ;).

Dan innan julafton åkte vi till svärisarna och hade uppesittarkväll. Blev en ny lott. YAY. Eller?!? Jaja en vinst iaf.
Julafton blev himla trevligt med Kalle och god mat. En amerikansk jultomte som satte ribban litegranna för framtida jular ;).
Det bästa var när Max fått första julklappen och började öppna. Han fick ett gäng vägarbets-fordon och det första han utbrister är: "Det här är det bästa jag önskat mig i hela världen"

Så sjukt gulligt.

Busan blir helt frälst av sin käpphäst och vill att jag ska starta den hela tiden.

Jag hade fått tag i en händige manny verktygslåda åt Max men jag tror jag gav den till fel barn för Busan är helt såld. Hon har snart lärt sig låten "upp och hoppa".
Hon går runt med den och plockar och har sig med verktygen mellan varven då hon toktrycker på sång/prat-knappen.

Juldagen spenderades hos mina päron och bjöd på ännu mera mat och ännu en tomteträff. Såklart hade de ju en hel drös med klappar till barnen där också.

Max fick sin robot som han snackat om ett tag. Eller 2st för mormor kunde inte bestämma vilken han skulle få. Sen fick han lego med ett flygplan. Det skulle han öppna direkt men det va det inte läge för.
Jag och Max byggde ihop dem senare och jag försökte mitt bästa för att vara pedagogisk när jag skulle instruera honom i hur man bygger lego efter beskrivning. Kan säga att det blev många "bita-sig-i-tungan"-moments. Ja jag vet att han är för liten men man måste väl börja någon gång.

Annandagen spenderades hos min moster. Kom inte ihåg när jag var där sist på annandagen. Hennes röra till äggen är ju sjukt god. Såklart fanns det alldeles för mycket godsaker som man proppade i sig. Men som en kompis sa "det är inte det man äter mellan jul och nyår som räknas utan det man äter mellan nyår och jul". Det lät som ett sunt tänkesätt.

Såklart blev man bannad av syrran som drog en på ett 2,5h styrkespass dagen efter. Och det känns idag kan jag säga. Försök plocka upp grejjer från golvet när du har träningsvärk framsida, insida lår och rumpa. Det är inte skönt. Men det va det värt. :)

Ni får en fin bild på mosters dukning också.

1 kommentar:

  1. Ja, det är syrrans lilliputt, även om han säkert väger ett kilo mer nu än på julafton. Det blir inte mycket mysigare än att samlas hela familjen med en massa småbarn och bäbisar på självaste julafton! Jag längtar redan till nästa jul.

    Jag känner igen det du skriver om överätningen av godsaker. Tur julen inte varar ända till påska!

    SvaraRadera