torsdag 21 juli 2011

Nya lilla livet

Tänkte mig ett litet mini-inlägg om den senaste veckan. Hänt en del om man säger så. Tänker skriva lite mer om själva förlossningen och det senare utan detta är bara första veckan inlägg. =)

Lillplutten föddes tisdagen den 12 juli kl 19:14. Hon var 51cm lång och vägde 3220g.
Hennes namn är Olivia.
Vi sov på BB den natten och fick träffa läkaren på fm så vi kunde åka hem vid kl 12. Amningen har fungerat jättebra. Mycket därför som jag kände att jag inte behövde stanna där längre.

Första stoppet blev babyproffsen för att inhandla en liggdel till vagnen. =) Det hade vi såklart inte ordnat innan.

Torsdagen åkte vi till mina föräldrar och visade upp lillplutten. Max va supernöjd för han fick åka traktor och fick present för att han blivit storebror. =)

Fredagen så skulle vi inhandla lite kläder inför bröllopet som skulle ske på lördagen. Lillplutten hade ju inga kläder då hon inte hade så mycket att ärva från sin bror som passar till en tjej. =) Hittade en liten söt klänning som hon fick ha.

Ja lördagen bestod av återbesök på BB-hemvård där hon blev friskförklarad och hade bara gått ner 70g så hon vägde då 3150g. Himla skönt att hon inte gått ner mera. Sånt skönt tecken på att hon får i sig mat när hon äter.
Sen blev det att åka och köpa regnskydd till vagnen för det såg inte så ljust ut på himlen. Sen hem och göra sig i ordning för bröllop.
Finaste C skulle äntligen gifta sig med sin T. Och sååååå fina de var. Började gråta direkt jag såg dem. Kan va lite hormoner men de va såååå fina iaf så jag säger att det va därför jag grät. =)
Vi stannade tills middagen var färdig och så åkte vi till mina päron. Max hade sovit där från fredag för att det skulle bli smidigt med återbesöket och allt. Han hade då inga problem med det iaf. Han va himla nöjd.

Söndagen spenderades hos mina päron och vi åkte inte hem förrän på måndagen. Tisdagen spenderades hemma till lunch då vi åkte och käka på eastern palace. Sen åkte J och Max och badade medan jag och lillplutten skulle hem och ringa lite samtal. Vi skulle ringa försäkringskassan och kolla upp pappadagarna för vi har inte skrivit under faderskapspapperna ännu. Blev en solig dag denna dag då jag fick veta att jag har 3månaders lönegaranti när jag slutat jobba och detta överlappar den tid som jag inte fick CSN. =D Behöver jag säga mera.

Och idag onsdag(igår egentligen) så fick golven sig en torkning och sen åkte vi till svärpäronen för att visa lillplutten för dem.

Ja imorrn blir J 30år och det skall vi fira ute hos svärpäronen.

Summering av denna veckan är att vi kan typ ställa klockan efter lillan då hon praktiskt taget äter var 3:e timme (00-03-06-09-12-15-18-21) Förhoppningsvis så byts 03 målet bort och blir lite längre emellan så man får sova mer kontinuerligt. Tror att 4h är gränsen för att man inte ska känna sig död när man vaknar och ska börja amma.

Nä nu måste jag sova några minuter innan hon ska vakna igen =) hoppas hon sover lite längre inatt.
kram på er

-over and out-

2 kommentarer:

  1. Hampus har börjat äta var 3:e timme igen.. inte roligt när man börjat jobba ;-)

    SvaraRadera
  2. Grattis till Olivia! Jättefint namn! Det finns i mitt släktträd någonstans också, men jag har ett kusinbarn med samma namn så vi hade tänkt bort det namnet av den anledningen.
    Härligt att höra att amningen går bra. Jag hoppas också att det ska bättre nu andra gången när man har gjort det en gång förut. Sist var det klurigt att få till det i flera veckor.

    SvaraRadera