fredag 22 februari 2013

Psykiska sjukdomar och roligheter

Finns det ens ett ord som heter roligheter. Aja

Ja nu har vi väl frisknat till ganska bra tycker jag. Lite rinnsnuva men det är mest när vi är ute.

Förra veckan fick vi spendera hos mormor och morfar för barna va för dåliga för att va på dagis. Så där fick jag lite hjälp med barnvakt när jag skulle förkovra mig i tentaplugg om psykiska sjukdomar. Och oja men visst hade man nog lite släng av förstämningssyndrom och ångestsyndrom när man satt där och försökte få nått grepp om skillnaden i bemötande av en anorexia patient och en psykotisk patient. Men nu är tentan skriven iaf och om jag klarar den så har jag bara en salstenta kvar att skriva innan jag är färdig syrra. Asså fatta att efter jul är jag färdig. Den ångesten har faktiskt börjat krypa sig på en aning. Vart sjutton vill jag jobba egentligen som första jobb? Shit alltså.

Hade en så rolig grej jag ville berätta om som Max hade sagt men nu när jag ska skriva det så har det fallit ur minnet. Som så mycket annat gör när jag inte skriver ner det direkt.
Förresten har jag berättat i höstas om att han fastnade i en lyktstolpe på dagis med tungan? Lite roligt men också en liten fingervisning på hur lugn han ändå kan bli i stressade situationer. Han stod ändå kvar utan att i panik försöka ta sig loss och väntade på att det skulle hämtas varmt vatten. Dock hade hans fröken fått loss honom innan de kom genom att stå och andas mot stolpen. Det är faktiskt ganska strongt gjort.

Olivia arbetar med nya tänder hon. Joda. Det kommer fler. ;) När vi va hos mormor och morfar så lyckades hon falla från soffan och slå fram en sidotand (tuggtand) och ikväll såg jag att en till framtand hade brutit fram. Hon säger varje kväll (och ibland på dagen) att hon har "illa" och pekar i munnen.
Hon är även en riktig härmapa. Efter veckan hos mormor så hade kossa mu gått från "bä" till "buuuu" och nu även "bossa buuu". Vid toabesök ikväll när tvättmaskinen körde runt runt med spjälskyddet så va det "lunt, lunt, lunt"
Även så har hon lärt sig "dattåån" efter mormor-veckan. Och "mommo", "moppa" såklart.

Ja toabesöken har blivit mer frekventa. Hon är väldigt intresserad av att få sitta på "ankan" (barn-toasitsen). Det är mest när hon är bajsnödig och det är både med goda resultat när mamma kommer ihåg att det är det hon vill men ibland får hon sätta sig där än fast hon redan hunnit göra i blöjjan. Det är ju som en belöning att hon får sitta där verkar det som så varför inte. Och har man utsikt på den körande tvättmaskinen (som går för jämnan för övrigt) så har man ju nått att göra.

Annars så är det ganska mycke bråk om iphone:s och iPad:ar. Toca-Boca hit och toca-boca dit (det lärde hon sig fort). Nu startar hon även youtube själv och får igång gagnamstyle. (Fatta inte hur hon hitta den)

Imorrn blir det bad med farmor och sen helg. Gonatt
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar