fredag 24 augusti 2012

Den där gången på restaurangen

Minns ni den där gången då jag och sambon åkte iväg till ö-vik? Inte det då kan ni klicka här
Ja iaf så lovade ju jag att göra en utvärdering av den exklusiva restaurangen "mamma Mia" som vi åt på.
Vi börjar så här --> vi hittade dit ;)


Väl inne så fick vi ett sött bord för två. Menyn i vår hand och de granskades och valdes mellan det digra antalet på ca 15 maträtter. (jag räknar inte de 30 pizzorna för det va för mörkt där inne för att va ett pizzahak)

Efter en stund så hade jag valt "färsk herefordbiff på rödvinsspegel" och gubben tog typ oxfilé (ja jag är ju så seg så jag kommer ju inte ihåg längre hans val)

Iaf så kom kyparn och skulle ta min beställning (killen va typ 19 och svensk) då jag säger namnet på svenska och han säger nått tillbaka som jag inte uppfattar. Jag: Öhhh jo den där herefordbiffen. Kyparn: ja "bistecca con salsa di vino rosso" säger han då på ett uppenbart snorkigt sätt. Och så pekar han på mitt val. Jag: mmmm visst precis den. (jag sa ju det pucko)

J försöker sig på det franska namnet och killen antecknar. Sen fick vi vänta en stund. Kollade in interiören och möts av lite blandad kompott. Nog för att vi är i hockeytokiga ö-vik och är på världens snorkigaste restaurang som envisas med att påpeka att man säger menynamnet på franska, men att blanda hockeytröjor à la olerys med elefantkrukor à la thairestaurang och torkade blommor i tavelramar à la skolsal och fortfarande envisas om franskan är väl lite att ta i. Sa jag att de hade kristallkronor också?
Efter ett tag så börjar jag lägga märke till musiken som spelades. Såklart Eros Ramasotti (eller hur fasen det stavas) och skivan gick fasen på repeat..
Och är det där en bit av taket som är på insidan av restaurangen?

Sen kom äntligen maten. Men vad fasen. Den är ju bränd! Jag ville ha den genomstekt men inte fasen behöver man bränna den för det. Har de aldrig sett "Hells kitchen" där de ställer in den i ugnen det sista de gör för att den ska bli helt genomstekt.. Tydligen inte.Men stripsen va goda som sjutton. Plus där!!!Äntligen kom desserten. Jag tog panacotta och den va gudomligt god.


Jordgubb


Hallon/vitchoklad (helt klart bäst såklart)


Och blåbär med citronlikör tror jag det var.

Restaurangen får en 2:a av mig av 5 möjliga. Bara för att den hade mycket att kolla på och att desserten var bra.
De saker som den tappade 3p på va servicen/bemötandet, det dåligt stekta köttet och för den inte hade nått sorts tema som passade till det som serverades. Eller ja pizzahak passar det ju som då hade den fått en 3:a, fortfarande minus för snorkigheten och köttet. Men då måste de ljusa upp stället en aning.

- Posted using BlogPress from gubbens iPad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar