torsdag 5 juli 2012

Djurparks dag

Igår åkte familjen till Lycksele för att gå på djurparken. Vi drog med oss familjen-F också som ändå bara var hemma och inte hade nått att göra.

Efter sovmorgon(ja ungarna vakna efter 8. Helt sjukt) så kom vi iväg äntligen.
Vägen till Lycksele va väl inte den bästa med 2 större vägarbeten innan vi ens kommit till Granö tror jag det va.
Mindre kul att vi upptäckte en spricka i rutan när vi skulle åka hem.

Väl på djurparken så startade vi med att käka då klockan va nära 11 så vi skulle va redo att ta oss an djurparken. Sen hade de matning av sälarna så det fick bli första anhalt. Både Max och hans jämnåriga polare N tyckte de såg roliga ut.

Sen blev det de beryktade björnarna. Max hade blivit itutad av pappa att det skulle finnas bumbibjörnar så han blev såklart lite besviken. Tills björnungarna började leka och busa. Då va det roligare. N hade inte trott på att det ens fanns björnar så hon va jätteglad att det va björnar.

Sen fick de även gå in till getterna och där va det fullt upp med att försöka fånga killingarna och sen våga hålla dem. Max vågade bära men N ville helst klappa.

Efter ett tag vid bisonoxarna. Som Max knappt kunde slita sig från. -Den är ju jättestor mamma, och arg! Haha
Då hamnade vi på leklandet. Max ville åka larven så jag tog han och N och åkte den. Superkul tyckte de. Max ville såklart åka mera men kunde böjja sig med elefantkarusellen.

De hoppade hoppborg och kollade när papporna åkte nån vattenbåt som for ner för en backe och hoppa ut i vattnet. Då fick vi skratta åt pappan som tappa kepsen i vattnet och fick sen hitta nått att fiska upp den.

Vi tappade bort Max då han ville så gärna gå till klätteratällningarna när vi höll på att fiska upp kepan. Då fick man hjärtat i halsgropen ett tag. Men det va enda gången han inte lyssnade på oss på hela dagen.

Barna va super duktiga och lyssnade när vi skulle gå och när de sprang lite för fort i nedförsbackarna.

På hemvägen så tänkte vi ta 363:an för att slippa vägarbeten så efter att ha genat över ekorrsele så hamnade vi ut på 363:an där det va ett ÄNNU STÖRRE vägarbete. SUCK!!!
1mil med grusväg som man inte våga köra fortare än 50 för att undvika punka och stenskott. Sen hamnade vi på superkass asfalt där man fick kryssa mellan hålen i vägen. Sen blev det nylagd asfalt (superbra för lacken) Men typ när vi kom till vindeln så va det bra väg. Så hade vi svängt efter Granö så hande vi nog sluppit vägarbeten helt. Men men. Sånt kan man ju inte veta.

Vi kom ju hem iaf utan punka, inga fler stenskott, superpigga barn som sovit i 1,5h på hemvägen (18-19:30). Så det blev ett projekt i sig att få dem att somna igen.

Man kan säga att det va 3åringarnas dag då småttingarna mest sov ;)

Bilder kommer snart

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar