söndag 24 juni 2012

Jobb, gaddar och solbränna delux

Ja här hände det så inte mycket. Skolan är slut för terminen och det körde ihop sig riktigt mycket där i slutet men jag klarade då sista kursen och sen klarade jag tentan till en kurs från termin 2 så nu slipper jag omtenta efter sommaren (sweet).

Sommarjobbet har börjat och en vecka är avklarad. Man är som lite nervös direkt man får en ny patient som man inte haft som har andra grejjer man ska övervaka och såklart en helt annan respirator. Eller så får man en med trach och ska hålla på med den.

Känslan att snacka med nån som är nedsövd har gått från att vara väldigt konstigt till att man låter som en tönt men det känns då mer naturligt iaf. Nu nu gör man det mer av farten men man låter otroligt konstig på rösten. Knäppt det där.

Har även avklarat första natten och det gick riktigt bra tycker jag. Helst överrapporten till morgonpersonalen kändes som att jag inte gjort annat. Jag påpekade min besvikelse till en av de som lagt schemat att nog hade de snålat på nattpassen ;)

Ja nog med jobb.

De där jäkla gaddarna jag skrev inlägg om. Det va mycket för att jag skulle ha ett datum (framstegstokig som jag är) men de har då fasen inte rört sig mycket. Inte brutit fram nått men jag ser dem fortfarande skymta där under tandköttet ibland men man känner dem inte i munnen.
Busan är nog som sin mor och får den dagen innan 1års-dagen ;)

Sen va det ju midsommar här i början på helgen. Vi umgicks med några polare som skulle va hamnvakt där de har deras båt. Så det blev sill-lunch hemma hos oss (jag och Max käkade bullens korv ;) ) sen åkte vi till våra polare innan vi skulle vidare till hamnen och grilla middagen.
Himla trevligt hela dagen men dock så resulterade den sköna solen som sken och värmde i en rejäl solbränna på axlarna. Och då menar jag rejäl. Idag är andra dagen och jag smörjer mig med barnsalva för att hålla det mjukt så det inte blir nått köttsår när jag börjar flagna.
Man kan säga så här att jag är glad att jag jobbar mesta delen av sommaren och behöver inte visa mig (förhoppningsvis) allt för många gånger på stranden med min GinaTricot-linne-bränna. Haha. Den är inte nådig. Men bruna armar som gör sig bra mot landstingets vita "scrubs" är ju najs.

Nä nu är jag på övertid. Börjar 6:45 och ska försöka att inte vakna i panik 1min innan larmet ringer på mobilen och tro att jag är sjukt sen.

Gonatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar